SZOBI FEKETE ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA

Árpád Fejedelem Általános Tagiskolája

A „Nagy Ipoly-takarítás”

A Szobi Fekete István Általános Iskola Árpád Fejedelem Általános Tagiskolája 2024. március 22-én minden tanulója aktívan részt vett a „Nagy Ipoly-takarítás” elnevezésű eseményen, melyet a Víz Világnapja alkalmából szerveztek. Az esemény fővédnökei dr. Rétvári Bence államtitkár és Balla Mihály országgyűlési képviselők voltak. Az esemény célja nem csupán az volt, hogy tisztábbá tegyük a környezetünket, hanem hogy felhívjuk a figyelmet a víz fontosságára és megőrzésére is. A diákok nagy lelkesedéssel és elkötelezettséggel vágtak neki a takarításnak, és a közös erőfeszítéseknek köszönhetően jelentős mennyiségű szemetet és hulladékot gyűjtöttek össze az Ipoly partjainál.

A résztvevők elhivatottságát és a közösségi összefogást jól mutatja, hogy a közélet képviselői, dr. Rétvári Bence államtitkár és Balla Mihály országgyűlési képviselők kezdeményezésére együtt dolgoztak a diákok, tanárok a tisztább környezetért. Az esemény nem csupán a szemétgyűjtésről szólt, hanem a környezettudatosság és a fenntarthatóság fontosságáról is tanulságokat hordozott magában. Reméljük, hogy ez a kezdeményezés továbbra is inspirációul szolgál majd a környezettudatosság és az aktív közösségi részvétel terén.

Az Árpád Fejedelem Általános Tagiskola minden résztvevőjének köszönet az elkötelezettségért és a lelkesedésért, valamint a fővédnököket, dr. Rétvári Bence államtitkárt és Balla Mihály országgyűlési képviselőket, hogy elindították és támogatták az akciót.